Zoom On – ediția a doua
Ne-am făcut comozi printre laptopuri de ultimă generație și printre invitați, într-una dintre cafenelele mele preferate din oraș, Van Gogh Cafe, unde am stat de vorba și am ronțăit macarons de la Madame Lucie (niște prăjiturele absolut delicioase, pufoase și aromate).
Tot la Zoom On am învățat o mulțime de lucruri utile pentru viața mea online și offline, de la sfaturi legate de configurațiile laptopurilor și până la tips & tricks despre cum să ne curățăm notebookurile și laptopurile. Iată un rezumat din spusele înțelepte ale lui Sorin și Andu:
– e foarte important să te întrebi ce vrei să faci cu laptopul înainte să ți-l cumperi
– puteți returna laptopul, dacă nu vă place, în 10 zile de la achiziție (la orice produs cumpărat online), chiar dacă e utilizat. Ei sunt obligați să vă returneze banii în maxim 30 de zile.
– trebuie să ai minim 3 pixeli morți pe monitor pentru a fi înlocuit, altfel se cheamă că sunt riscurile tehnologiei. Da, există o lege pentru asta.
– pentru editare profesională foto și video e nevoie de un ecran cât mai mare și e important ca acesta să fie mat dacă lucrați în condiții de luminozitate mare, însă ecranele lucioase redau culorile mult mai fidel.
– curățare laptop: producătorii îți oferă libertatea de a umbla la memorii și la hdd, dar e recomandat să mergi la un centru autorizat pentru a-și curăța laptopul pe interior.
– poți folosi șervețelele speciale pentru display (uscat și umed) și cd-urile de curățare pentru unitatea optică.
– mai toate hdd-urile au protecție la șoc, pentru ca acestea să nu afecteze hardul.
– aveți grijă la supraîncălzirea laptopurilor. Lăsați-le loc să-și facă vențilația corespunzător și nu le țineți pe suprafețe care nu conduc căldura (ex: plastic).
– procesoare recomandate de către Andu: core 2 duo, I3, I5, I7. Nu e recomandat Celeron.
– Intel și Microsoft merg mână-n mână pentru a creea o potrivire perfectă între sistemul de operare și tehnologia procesoarelor.
– beneficiile procesoarelor mai scumpe apar pe parcursul folosirii.
– un laptop de gaming costă pe la 1500 euro, conform lui Andu.
– dintre cele mai portabile laptopuriȘ monitor de 13-14 inchi, Sony Vaio seria z, ASUS U30, Lenovo T500, X200, HP Elite Book.
– cum eu vreau să-mi iau monitor, mi-a fost recomandat de către Sorin un LED, de la 23 inchi în sus, Benq, hdmi, care să meargă împreună cu un laptop care să știe să facă decodare HD.
Pentru mai multe detalii, citiți și articolul despre Zoom On, ediția a doua de pe Hotcity. Fiindcă Andu a fost vorbăreț și cu folos, a câștigat și premiul serii: o husă de laptop foarte simpatică. S-o stăpânească sănătos, fiindcă a meritat-o. 🙂
Eu abia aștept următoarea ediție și altele, fiindcă vreau neapărat să pun mâna pe un Sony Vaio Seria P și alte minunății tehnologice pentru care aș renunța la multe alte comodități. 🙂 Le mulțumesc Adinei pentru invitație și lui Sorin pentru ideile bune.
Iată și câteva exemplare din jucăriile pe care le-am avut pe mână (am pus Sony pe varianta verde, ca să am de ce ofta):