Povestile care misca muntii din noi
Există oameni în lumea asta prin poveștile curg, care sunt capabili să adune în ei emoții și momente pe care apoi să le dezlănțuie în lume. Și poveștile nu există doar pentru a ne da ceva de share-uit în social media, ci folosesc la a comunica sensuri și simboluri pe care altfel ne-ar fi dificil să le transmitem. Ca formă fundamentală de comunicare, poveștile fac parte din viața noastră dintotdeauna și au un puternic rol ca vectori ai schimbării. De aceea e important să-i cunoaștem pe aceia care găsesc în lume poveștile ce pot transforma și să încercăm să învățăm de la ei cum putem face și noi același lucru.
Acum 2 ani mi-am luat bilet la o conferință despre care nu știam că va avea un impact atât de puternic asupra mea. Am mers datorită organizatorilor și datorită speaker-ilor. Am mers fiindcă știam și încă știu că pot scrie mai bine, nu doar în scopuri profesionale, ci pentru mine, pentru a reda mai fidel gândurile pe hârtie sau în pixeli. Dar Power of Storytelling a fost unul dintre cele momente în viață pe care nu le voi uita niciodată.
The Power of Storytelling e construită pe ideea că poveștile sunt unelte transformaționale, atât personal, cât și organizațional sau social. Poveștile bine spuse pot să emoționeze, să educe, să ilumineze, să conducă, să panseze răni, să ne apropie de alții, să ne facă să (ne) aparținem.
Așa scrie Cristian Lupșa în scrisoarea sa deschisă despre conferința de anul acesta, ce aduce laolaltă o galaxie întreagă de povești, cuprinsă în sufletele unor oameni uimitori.
The Power of Storytelling nu e doar despre scris, ci despre emoție, despre cum ajungi să devii naratorul din povestea ta și din poveștile altora. Dincolo de a fi o conferință, aceasta este o experiență de viață care n-ar trebui să vă lipsească dintre amintiri.
Ne vedem acolo, da?