Gospodina :)

Zilele trecute am fost gospodina si am gatit pui cu legume la cuptor. E simplu si usor de facut, e lejer, ca pentru vara, si merge foarte bine cu un pahar de vin alb, demisec. ๐Ÿ™‚

Iata reteta:

โ€“ 2 bucati de piept de pui dezosat

โ€“ 1 cutie de rosii in sos

โ€“ 4 cartofi medii (in functie de tava pot fi si mai mari)

โ€“ 400 g ciuperci proaspete

โ€“ 1 ardei gras verde mare

โ€“ 3 catei usturoi

โ€“ condimente mediteraneene (le puteti gasi deja amestecate sau puteti face voi din busuioc, oregano, rozmarin)

โ€“ piper cayenne sau pepperonciniย  pentru cei care prefera varianta picanta

โ€“ 1 legatura patrunjel verde pentru ornat.

Eu am uns tava cu putin ulei de masline, am taiat cartofii in bucati potrivite si i-am asezat ca prim strat.

Apoi am facut un sos din rosii, condimente, ardei, usturoi si pepperoncini uscati si macinati fin. Am pusย  bucatile de piept de pui bine batute in acest sos si le-am lasat vreo 20 de minute. Am asezat apoi puiul peste cartofi, in centru si am pus ciupercile (dupa ce le-am rupt coditele) pe margine. Am turnat sosul deasupra, am ornat cu patrunjel tocat si am dat la cuptor pentru aprox. 40 de minute. Desigur, aceasta durata e variabila, in functie de cuptor, de tava si de cantitate.

Pofta buna! ๐Ÿ™‚