Câteodată, din prea multă pasiune, idealism sau dorința de a face cât mai multe, uităm un lucru esențial: să ne dăm răgaz, să avem grijă de sănătate, să facem ceva doar pentru noi.
Astăzi voiam să scriu despre partea a doua a călătoriei la Londra, însă aseară am aflat o veste care m-a întristat profund: fosta mea profesoară din facultate, cea care conduce catedra de Comunicare și Relații Publice a Facultății de Litere din cadrul Universității din București, a fost diagnosticată cu o formă de cancer de piele cu multiple metastaze.
Tot mai des aud de astfel de cazuri și e drept că nu pot scrie despre toate, fiindcă acest blog și-ar pierde identitatea între atâtea strigăte de ajutor care există nu doar în România, ci și în lume. Cazul doamnei profesoare mă mișcă profund, însă, fiindcă 5 ani la rând ne-a predat cu pasiune, cu responsabilitate, nelipsind de la niciun curs (cu excepția plecărilor la conferințe), nelăsând niciun student fără răspuns sau ajutor. Programul său începea de dimineață și se termina cine știe când, târziu în noapte. Mi s-a întâmplat să stau cu dumneaei până la ora 10 noaptea pentru a-mi corecta lucrarea de disertație, după care eu am plecat, însă dânsa a rămas acolo.
Dedicată carierei, pasiunii pentru pedagogie, doamna profesoară Rogojinaru a instruit generații de studenți. Riguroasă și exigentă, doamna profesoară mi-a ridicat standardele față de mine, m-a împins să fac mai mult decât trebuia, să mă străduiesc mai mult, să înțeleg mai mult. Totodată mi-a insuflat și pasiunea profundă pentru relații publice, iar viziunea dumneaei despre onestitate și etica profesională mi-a consolidat-o pe a mea.
Iar acum situația este aceasta, după cum scrie Dana Oancea de la PR România:
Doamna profesoara Adela Rogojinaru a fost diagnosticata cu cancer de cancer la piele cu multiple metastaze, o boala care poate fi tratata printr-o interventie agresiva cu citostatice Zelboraf. Tratamentul cu citostatice recomandat in regim de urgenta este de ultima ora, acorda 80% sanse ca tumora sa se restranga si durerile sa se diminueze considerabil. Este insa costisitor si nici in Romania, unde a fost lansat acum cateva luni, nu este compensat.
Solutia imediata pentru tratament este aducerea in tara a dnei Adela Rogojinaru cu sprijinul UB, internarea si administrarea de urgenta a citostaticului Zelboraf. Acest medicament, de ultima generatie, nu este inca introdus pe lista medicamentelor compensate, fapt care conduce la un cost total al tratamentului si spitalizarii de 15.000 de euro pe lună. Tratamentul durează in jur de 6 luni, costul integral ajungand la suma de 90.000 de euro.
Pentru tot binele făcut, pentru devotamentul demonstrat față de învățământul românesc, acum merită să-i fim alături cum putem.
Donațiile se pot face în conturile:
CONT LEI: RO19INGB0000999903185855,
CONT EURO: RO12INGB0000999903185496
COD SWIFT: INGBROBU, deschise la banca ING BANK N.V. Amsterdam – Sucursala Bucuresti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, Bucuresti, Romania.
Persoane de contact:
Laura Mesina, prodecan Facultatea de Litere, [email protected] , 0744683433
Raluca Moise, coordonator Birou Relatii Publice, [email protected] , 0721985429
Pentru mai multe detalii, urmăriți pagina de Facebook a campaniei, unde sunt publicate în timp real toate informațiile necesare pentru ca voi să puteți contribui, dacă simțiți că puteți face acest lucru.
Și ca să vă puteți face o idee despre nivelul de muncă și implicare demonstrate de doamna profesoară, iată ce scrie PR România despre cariera dumneaei:
Adela Rogojinaru este doctor in filologie, conferentiar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti, director al departamentului de Stiinte ale Comunicarii, sef de colectiv la specializarea Comunicare si Relatii Publice. Pe langa experienta didactica de peste 25 de ani, detine expertiza in programe ale Uniunii Europene, are experienta internationala in domeniul Relatiilor Publice si Comunicarii Organizationale si este autor si coordonator al unor volume de profil.
Este director executiv in Boardul EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), presedinte al sectiei de Comunicare Strategica si Organizationala al ECREA (European Communication Research and Education Association), membru in Juriul de Onoare al ARRP (Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice), membru al ICA (International Communication Association) si membru al IAMCR (International Association for Media and Communication Research).
Mulțumesc PR România pentru inițiativă și sper din toată inima să putem face ceva, să putem da ceva înapoi din ce ne-a oferit dumneaei.
Foști colegi de facultate și de master, dați-mi un semn dacă vreți să găsim împreună o cale de a face mai mult decât putem face separat.
Sep 07, 2012 - 01:59 PM
Draga mea, ai scris frumos si real despre acest om minunat care are nevoie de ajutorul nostru in aceste momente. Exista deja cativa oameni care s-au intalnit pentru a oferi o mana de ajutor celor din Universitatea Bucuresti, initiatorii acestei campanii umanitare. Toate informatiile vor fi stranse aici: https://www.facebook.com/CampanieUmanitaraPentruAdelaRogojinaru. O sa am grija, daca vrei, sa fii implicata in grupul nostru de discutii.
Sep 09, 2012 - 10:41 PM
Multumesc, Carmen. M-am alaturat si eu grupului si sper ca impreuna sa putem face ceva pentru dumneaei.
Sep 07, 2012 - 08:01 PM
Tare mult mi-as dori ca toate aceste cauze sa aiba si un numar de donatie prin SMS.
Scuzati-mi offtopicul:
O propunere doar persoanelor ce apreciaza credinta http://echilibru.org/propunere/
Multumiri.
Sep 09, 2012 - 10:41 PM
Se lucreaza la asta, Andrei. Dau un semn cand apar detalii.