CaziNOU in august
De dimineață am trecut pe lângă o frumoasă clădire veche din București, ale cărei povești aș fi vrut să le aflu. Norocul ei este că se afla deja în curs de reabilitare, păstrându-și fațada și stilul arhitectural ce ne reamintesc, la intervale regulate, de trecutul capitalei.
Oamenii vin și trec, își trăiesc iubirile, tristețile și bucuriile sub acoperișuri familiare sau străine, însă casele noastre rămân în urmă, pentru a adăposti alte suflete. Într-un oraș sufocat de blocuri anoste, orice casă veche păstrează crâmpeie din personalitatea marelui oraș. De aceea mă întristez mereu când văd în paragină case boierești ce odinioară răsăreau semețe la colț de stradă.
Acest lucru nu se întâmplă, din păcate, doar în București, ci peste tot în țară. Spre exemplu, pe litoralul românesc zac abandonate zeci de hoteluri, care nu doar că fac un deserviciu estetic, însă care au și păgubit economic zona.
Poate unul dintre cele mai cunoscute cazuri de acest fel este Cazinoul din Constanța, construit în 1909, și devenit, peste ani, una dintre clădirile emblematice ale orașului. Astăzi,din păcate, Cazinoul este puternic degradat, însă un grup de tineri ambițioși au decis că nu vor să privească pasivi cum această frumoasă construcție ajunge definitiv în paragină. Așa că au pus la cale o campanie de crowdfunding prin care vor să redea publicului plăcerea de a explora Cazinoul pentru 10 zile.
Mai sunt 2 zile în care poți contribui și tu la campanie, ajutând un proiect frumos să demonstreze că emblematicul Cazino mai merită o șansă. Poate astfel vor atrage și atenția celor care ar putea face mai multe în acest sens.