Bucureștiul într-o zi


Se pare că există un apetit foarte mare pentru a descoperi și redescoperi minunile Bucureștiului, iar una dintre aceste dovezi, dincolo de frumoasa plimbare #prinbucurestiulmeu organizată de Corina, este proiectul ”Bucureștiul într-o zi”, despre care vreau să vă spun câte ceva acum.
Marți pe la prânz ne-am strâns la Casa Vernescu pentru a ne fi dezvăluit misterul cu ”Bucureștiul într-o zi”, proiect pentru care am văzut prin oraș postere care anunțau tot felul de povești cu haz, care mi-au atras deîndată atenția. În timp ce încercam să mă orientez în spațiu, nu reușeam să mă concentrez la nimic, fiindcă era așa de frumoasă Casa Vernescu, încât încercam să cuprind cât mai mult din luxul și decorațiile ei splendide. În mod oficial, Alina Constantinescu are cel mai frumos birou pe care și-l poate dori cineva! Puteți citi aici și câte ceva din istoria casei, plină și ea de farmec, la fel ca fiecare centimetru din frumoasele săli ale casei, în care odinioară se dădeau baluri și dineuri.

Despre Bucureștiul într-o zi
Ideea proiectului s-a născut în cadrul inițiativei Harta Verde, al cărei scop era să identifice resursele durabile din București și să le promoveze. La realizarea proiectului ”Bucureștiul într-o zi” au participat cei de la Urban Scouts, cei de la Bright Light și voluntari de la Harta Verde , care au cutreierat capitala și au scos la iveală tot ce are ea mai frumos de oferit. I-a determinat să înceapă materializarea acestei idei lipsa unui proiect turistic pentru București și dorința de a le aduce aminte bucureștenilor că au motive să fie mândri de orașul lor. Mai multe despre concept puteți citi aici. De asemenea, puteți urmări și etapele parcurse până acum în implementarea proiectului și stadiul în care se află, și anume urmează a fi pus în valoare patrimoniul cultural şi turistic al capitalei prin marcarea în oraș a celor trei trasee ce străbat zonele cu cea mai bogată încărcătură istorică şi artistică. Până la marcarea traseelor, puteți explora harta proiectului, pentru a vă face o idee despre cât de frumoase și de interesante sunt poveștile ce se ascund sub pașii noștri în fiecare zi.
Nu vă voi povesti ce istorisiri am auzit eu la lansare, fiindcă le-aș relata incomplet și le-aș lipsi de farmecul de a le descoperi pe pielea voastră, așa că vă invit să vă plimbați, să citiți, să descoperiți, să trăiți și să vă imaginați.
Gasiți iubitorii capitalei și pe Twitter, Facebook și Flickr și nu vă gândiți de două ori înainte să-i urmăriți, fiindcă urmează lucruri tare frumoase, pe care ar fi păcat să le pierdeți.

Am rămas cu o serie de gânduri în urma acestei întâlniri frumoase, cu oameni frumoși, deschiși și cu zâmbetul pe buze: poveștile sunt cele care dau viață. Ele sunt singurele care dau naștere istoriei, nu monumentele, nu statuile. Poveștile sunt singurele care păstrează amintirile color, oricâtă vreme ar trece peste fotografiile vremurilor. Mi-a plăcut ce a punctat Adi Ciubotaru, și anume că nu trăim în blocuri, pe străzi și în orașe, ci într-o comunitate, în și printre povești, pe care e păcat să nu le cunoaștem.