Four Seasons

Intr-o dimineata, asteptandu-mi iubitul sa se trezeasca, ma uitam cam ce ar fi de facut in Bucuresti pe metropotam.ro. Si am dat peste cateva articole foarte interesante despre restaurante libaneze din Bucuresti. Descriere din ele imi faceau papilele gustative sa tresalte, asa ca i-am propus iubitului si prietenilor nostri sa mergem. Restaurantul ales a fost Four Seasons, foarte laudat de catre cei de la Metropotam. Si pe buna dreptate. Am cautat str. Vasile Lascar nr. 81 si am dat peste un restaurant micut, cochet, cu o atmosfera extrem de relaxanta. Facusem rezervare in prealabil, ceea ce va sugerez si voua, fiindca, desi restaurantul nu era foarte plin, mesele libere erau toate rezervate.

Am fost intampinati cu amabilitate si, in timp ce rasfoiam meniul, deja eram cu gandul la bunatatile orientale. Noi, fetele, am decis sa ne luam frigarui de pui cu cartofi picanti, iar barbatii au servit kafta (un amestec de carne de vita si de miel facuta la gratar) cu sos picant si orez libnez. Am asezonat cu fatush, o salata de legume cu crutoane.

Abia apucasem sa studiem locul si sa ne uitam la cateva videoclipuri libaneze (pe ldc-ul din resturant ruleaza un post de televiziune muzicala libanez) ca am si primit portiile aburinde, ceea ce face ca Four Seasons sa aiba recordul la servire rapida. A venit apoi si fatush-ul, care era absolut imens si incredibil de bine asezonat. Nu am mai gustat niciodata dintr-o combinatie atat de reusita de condimente! Gustul nu seamana cu nimic din ce v-ati putea inchipui si singurul mod de a intelege e sa gustati chiar voi. Frigaruile erau zemoase, dar bine facute, iar lipia calda completa perfect bucatele. La sfarsit am incercat si un desert: Noapte libaneza, un amestec de spuma de lapte si un fel de dulceata cu caramel si apa de trandafiri, totul fiind acoperit cu banane, miere si nuca. Portia este foarte mare, astfel incat nu am reusit nici in doi sa terminam un desert.

Nota de plata a ajuns la 200 si ceva de ron pentru 4 persoane, dar pentru o experiente culinara noua eu consider ca merita. Asa ca, daca aveti chef sa incercati ceva nou si v-ati saturat de sarmalele de sarbatori, va recomand cu caldura Four Seasons.

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. 80 things I did in 2009 « Flori din umbra

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.