Muzee din Bucuresti

Fiindca inca mai e vara si e vreme frumoasa de plimbat, va recomand o plimbare la muzeu. Sunt locuri extraordinare in Bucuresti, pe langa care e pacat sa trecem fara sa descoperim ce se afla dincolo de usa.

Muzeul Antipa – unul dintre cele mai cunoscute. Eu ma simt copil de fiecare data cand merg acolo si ma pierd in universul unor lumi exotice, de poveste. Colectiile mele preferate sunt cele de fluturi, de scoici, de feline si de pasari.

Muzeul Militar National – am stat vreo 4 ore cand am fost acolo si n-am reusit sa vad tot. Este unul dintre cele mai impresionante muzee pe care le-am vazut, iar colectiile sunt exceptionale. Va recomand sa va duceti devreme ca sa aveti timp sa vedeti tot. Printre cele mai de seama exponate de afla capsula in care a coborat Prunariu. Pur si simplu uimitor!

Muzeul National de Istorie a Romaniei– vedeta acestui muzeu este tezaurul Romaniei. Veti vedea acolo bijuterii cum nu credeam ca exista, cu detalii absolut fantastice si pietre pretioase care-ti iau ochii. Pentru orice femeie e fascinant, dar nici barbatii nu vor fi dezamagiti. Sunt si pentru ei destule obiecte de interes. 😉

Muzeul National de Geologie -de fiecare data cand sunt intre “pietre” sunt foarte fericita. Ma bucura fiecare minune a naturii si ma fascineaza capacitatea de a creea lucruri frumoase din materiale care aparent nu au nici o valoare. Trebuie vazut si admirat pe indelete. 🙂

Muzeul Satului

Muzeul Satului

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti -un loc minunat, de recreere, un spatiu linistit, ritualic. Plimbarea prin Muzeul Satului e o cura de bine, de frumos, de copilarie.

Muzeul Taranului Roman -interesant…si atat. Nu pot spune ca am fost impresionata, poate si din cauza faptului ca mi-am petrecut verile copilariei la tara si cunosteam deja mostenirea satelor. Este interesant de vazut pentru cei care nu au avut parte de aceasta experienta.

Muzeul National George Enescu – un loc superb, rafinat, in care si peretii par sa cante, rasunand inca a partituri binecunoscute. Palatul Cantacuzino este un loc impietrit in timp, care si-a pastrat intact farmecul si frumusetea.

Rachel Ruysch - Buchet de flori

Rachel Ruysch - Buchet de flori

Muzeul National de Arta al Romaniei -o experienta artistica si spirituala minunata. Galeria europeana a fost preferata mea. Doua lucrari mi-au atras atentia si mi s-au intiparit in minte: Rembrandt – Raman in fata Estelei si Rachel Ruysch – Buchet de flori. Mergeti sa le vedeti si veti vedea de ce am ramas atat de marcata. Corpul muzeului in care se afla gazduita colectia de arta europeana are o arhitectura fascinanta, iar interiorul va va capta atentia la fel de mult ca tablourile. Trebuie neaparat vazut si savurat, ca o cura de frumos si porfunzime spirituala.

Muzeul National de Arta Contemporana – e potrivit nu doar pentru altfel de iesiri in oras, fiind dotat cu o terasa la inaltime si cu o priveliste interesanta, ci e si un loc al experimentalului. Un spatiul neconventional, unde veti regasi colectii enigmatice ce asteapta sa fie analizate si interpretate conform propriilor orizonturi. MNAC ne invita sa gandim altfel, iar asta merita cel putin o zi din viata.

Mai am multe de vazut in Bucuresti, printre care Muzeul Cotronceni, Muzeul Tehnic din Parcul Carol, Observatorul si lista poate continua. Daca aveti sugestii, le astept cu mare drag! 🙂 Pana atunci, bucurati-va de podoabele Bucurestiului! 😉

4 Responses

  1. alex
    Aug 17, 2009 - 04:09 PM

    Mai este frumos si Muzeul Municipiului Bucuresti, de la Universitate. Nu sunt extrem de multe exponate, dar merita.

    Reply
    • Andra Larisa Zaharia
      Aug 17, 2009 - 04:20 PM

      Uitasem de el. Am fost doar la PR&AD Fair si n-am avut timp sa-l si vizitez, dar promit ca o sa merg. Mersi de sugestie, Alex!

      Reply
  2. alex
    Aug 18, 2009 - 12:48 AM

    Hei, mersi si eu. Imi promit de mult ca o sa merg la muzeele pe care n-am apucat sa le vizitez. Un reminder e mereu binevenit. 🙂

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. 80 things I did in 2009 « Flori din umbra

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.