În cei 5 ani și jumătate de când am blogul, am trecut prin toate etapele cu el: de la domeniu pe wordpress.com la domeniu propriu, de la temă free și hosting la prieteni la temă plătită și hosting tot cu plată, back-up și asistență tehnică specializată. Până acum am cumpărat 3 teme de WordPress, fiecare cu povestea sa: pe prima n-am reușit să o folosesc, fiindcă n-a putut s-o instaleze nimeni; pe a doua am suspectat-o că ar fi vinovată de infiltrarea virușilor care puseseră stăpânire pe blog (dar apoi am aflat că nu era vina ei), iar a treia, tema pe care o folosesc acum, e cea mai bună dintre ele.
Ce e design-ul web responsive
Responsive web design este cel mai nou trend în materie de web design, care are capacitatea de a oferi utilizatorilor aceeași experiență a vizualizării unui website, indiferent de gadget-ul de pe care este accesat. Prin folosirea de proporții fluide, imagini flexibile și alte tehnici de programare specifice, acest tip de design a fost gândit pentru a adapta web browsing-ul la gadget-urile preferate ale utilizatorilor. Astfel, responsive web design are în vedere mai ales adaptarea la mobile web, alcătuit din folosirea smartphone-urilor și a tabletelor.
Acest termen a ajuns să fie atât de important, încât programatorul care l-a conceput i-a dedicat o carte întreagă.
Care sunt beneficiile unei teme responsive pt blog
Eu mi-am cumpărat iFeature Pro 5 de la CyberChimps, fiindcă aveau o versiune de trial care mi-a plăcut foarte mult și care m-a convins că merită să cumpăr forma sa completă.
Beneficiile unei teme responsive sunt multiple, mai ales când ai o temă bine făcută. Iată câteva dintre cele pe care le-am descoperit eu:
- o temă responsive elimină nevoia unei versiuni pentru mobil a site-ului și, implicit, folosirea unui plugin care să genereze o versiune pentru mobil sau tablete
- o astfel de temă pentru blog adaptează nu doar formatul articolelor, ci toate elementele unui blog, inclusiv bannere și widget-uri
- tema pe care o folosesc eu include și un modul propriu de galerie foto, eliminând nevoia unui plugin suplimentar
- tema păstrează toate elementele versiunii din web, indiferent de device-ul de pe care accesez blogul (am fost suprinsă să descopăr articolele ”featured” pe smartphone)
- configurarea și personalizarea temei se fac foarte simplu prin panoul de administrare, care are și funcția de drag & drop
- design-ul simplu și eficient accentuează exact acele elemente care mă interesează
- alte avantaje ar fi actualizările gratuite ”for life” și un forum de asistență tehnică în care poți găsi toate informațiile și persoane avizate care să te ajute
- faptul că, odată cumpărată, poți folosi tema pentru oricâte proiecte dorești
- actualizări foarte rapide după fiecare update de WordPress.
Iată cum arată blogul meu pe un iPhone:
Mi-a plăcut foarte mult și faptul că am reușit să-mi fac eu toate setările, fără ajutorul nimămui. Desigur, mai am de ajustat detalii, însă, în mare, mi-a luat doar câteva minute să setez ce îmi doream. Urmează să îi explorez potențialul când voi avea ceva mai mult timp la dispoziție.
Voi când v-ați cumpărat ultima oară o temă de WordPress?
Jul 03, 2013 - 08:16 AM
Un blog mai bun din zi in zi, ce aduce mereu noutati fara a-si pierde din originalitate!
Jul 18, 2013 - 01:33 PM
Eu folosesc deocamdata teme de WordPress si Joomla gratuite. Pentru a vedea cum arata temele pe diverse dispozitive mobile utilizez mai mult (imi place) responsinator.com (e gratuit si simplu de folosit).
Pentru acele site-uri unde clientul trebuie sa poata sa-ti telefoneze direct din website, folosesc teme special adaptate de la inktheme.com sau teme responsive obisnuite la care adaug pluginul WordPress Call now button. Teme responsive pentru Joomla? Mie-mi plac cele de la Themekat.com, dar sunt destule.