10 motive pentru care să-ți iei un smartphone
A cam trecut vremea modelului de femeie ingenuă, care nu știe ce să facă atunci când pune mâna pe un mouse sau nu se descurcă față în față cu un laptop conectat la net. Deși avem multe domnișoare care își cumpără diverse gadget-uri doar pentru că sunt scumpe și arată bine (vezi huse de iPhone roz și altele), cred că, treptat, vom depăși acest prag. Urmtătoarea etapă ar fi să folosim cu adevărat tehnologia pe care o avem la dispoziție pentru a ne face viața mai ușoară.
Alexandra de la Tehnodiva mi-a propus acum ceva vreme o leapșă interesantă, care să dezvăluie 10 motive pentru care să-ți cumperi un smartphone. Nu pot formula 10 motive generaliste, așa că voi enumera motivația din spatele dorinței mele de a avea un smartphone.
1. Necesitatea – pentru mine viața fără telefoanele mele ar fi mult mai complicată și plină de provocări pentru memoria mea. Smartphone-ul pentru mine nu e un moft (de altfel, nici nu am cumpărat unul scump), ci o reală necesitate. E micul meu organizer. 🙂
2. Fascinația pentru tehnologie – recunosc, I’m a sucker for tech stuff. Dintotdeauna am fost fascinată de tehnologie. Nu suficient încât să mă apuc să învăț programare (deși mă tentează), însă destul încât să vreau mereu să am acces la resurse care mă pot ajuta să fiu în pas cu orice e nou și relevant pentru sfera mea profesională.
3. Accesibilitatea – smartphone-urile nu mai sunt un lux, iar faptul că acum ni le putem permite ne deschide universul către o întreagă serie de posibilități, atât tehnice, cât și care țin de comunicare, ce ne pot ajuta să învățăm mai multe, să fim mai flexibili și să ne modificăm unele obiceiuri de consum media.
4. Interactivitatea – accesul instantaneu la internet și toate serviciile conexe transformă smartphone-ul dintr-un simplu canal de comunicare într-un mediu complex care consolidează relațiile interumane.
5. Economisirea de timp – notițele luate în telefon, ideile care nu-mi mai scapă, verificarea și răspunsul la email-uri, reminder-ele etc., toate mă ajută să funcționez mai bine și să fiu mai eficientă. Tastatura e și ea un lucru foarte important și la fel e și gradul de usability.
6. Creativitatea – exploatat cum trebuie, telefonul te poate ajuta să-ți îmbunătătești latura creativă, prin punctul 7…
7. Aplicațiile – este unul dintre motivele de bază pentru care oamenii își doresc un smartphone. Aplicațiile fac din telefonul tău un organism viu, care răspunde nevoilor tale, care conține informații despre tine, despre pasiunile și planurile tale, care a memorat nu doar arhiva mesajelor pe care le-ai schimbat cu iubitul, ci și fotografiile voastre, email-urile, IM-urile etc. Smartphone-ul devine o mică biografie pe care o purtăm mereu asupra noastră.
8. Sharing – faptul că poți împărtăși prietenilor tăi fotografii, videoclipuri și texte din locurile frumoase în care te afli și ai fi vrut să-i ai alături spune mai mult decât un simplu SMS.
9. Android – ca un heavy user al serviciilor Google, mă declar fană pe viață a Android, prietenul meu verde care îmi e mereu de ajutor atunci când am nevoie să accesez vreuna dintre aplicațiile mele preferate. I love it! 😀
10. Afecțiunea pentru all things tech – nu am ce face, mă atașez sincer de gadget-urile care-mi sunt dragi. Laptopul meu are un loc special în inima mea, pe care-l împarte cu afecțiunea pentru telefon și celălalt netbook. Și cu al doilea telefon, mai puțin deștept, dar eficient și el. Nu-mi imaginez zilele fără smartphone-ul meu. 🙂
Cum majoritatea dintre noi am avut telefoane mobile de la o vârstă destul de fragedă (probabil undeva între 12-15 ani), îți mai poți imagina viața fără telefon? Cu ce crezi că am putea înlocui lipsa telefonului, dacă Alexander Graham Bell nu l-ar fi inventat?
Sursa foto.